2019. december 31., kedd

Mimózalevelű zsakaranda - Jacaranda mimosifolia - Páfrányszerű levelek, liláskék virágok. 10 db mag! - Jelenlegi ára: 60

Köszönöm szépen, hogy megnyitotta/megnyitottad ezt az oldalt. Ide kattintva nézze/nézd meg a teljes vaterás kínálatomat. Rengeteg ismert és kevésbé ismert dísznövény, zöldség, gyümölcs, gyógy- és fűszernövény magját kínálom eladásra. Egy borítékban sokféle vetőmag elfér, így ha többfélét rendel/rendelsz, akkor is csak egy postaköltséggel kell számolni.
Jacaranda mimosifolia (syn. J. mimosaefolia) – mimózalevelű zsakaranda fa, paliszander fa, tarco
10 db vetőmag!
Gyönyörű és tartós liláskék virágai miatt a világ trópusi, szubtrópusi területein széles körben ültetett díszfa, azonban természetes állományai Északnyugat-Argentínában és Bolívia szomszédos területein egyre fogynak, így a IUCN vörös listáján veszélyeztetett fajnak minősül. Őshazájában 15-20 méteres fává is megnő, azonban kultúrában általában jóval kisebb. Kétszeresen összetett, páfrányszerű levelei önmagukban is nagyon mutatósak, de igazi díszértékét virágzása adja. Ekkor szinte az egész fa kékeslilává változik, ezrével borítják az 5 centiméteres, 25-30 centiméteres bugákban nyíló, tölcséres virágok.
A szakirodalom szerint jól tűri a kisebb fagyokat. Rövid ideig a mínusz 7 fokos hőmérsékletet is elviseli, de biztonsággal csak edényes növényként nevelhetjük Magyarországon. Nyáron tarthatjuk a szabadban; télen hűvös, világos helyen, mérsékelt öntözés mellett könnyen teleltethető. Kedveli a napfényt, talajban nem válogatós, vízigénye közepes. Virágzást a néhány éves növényektől várhatunk.
A csírázáshoz nincsen szükség a magok előkezelésére. Kb. fél centiméter mélyre kell vetni termőföld és homok keverékébe. Ahhoz, hogy a csírázáshoz megfelelő páratartalmat biztosítsunk, a vetőedényt egy üveglappal fedjük le. Ne álljon alatta a víz, a földjét hagyjuk néha megszikkadni, de ne száradjon ki teljesen. Az optimális csírázási hőmérséklete 20-23 fok. Csírázási ideje 2-6 hét.
Köszönöm, hogy meglátogatta/meglátogattad az oldalamat! Ide kattintva nézze/nézd meg a többi termékemet is. Jó böngészést kívánok!


Jelenlegi ára: 600 Ft
Az aukció vége: 2020-01-20 22:13 .