2022. május 7., szombat

0K859 Spanyol aranyozott porcelán ivó kulacs 10 cm - Jelenlegi ára: 2 200 Ft

Hibátlan állapotú, vastagon aranyozott porcelán porrón ivókulacs.
Rajta táncoló, tangózó pár, mellette felirat:
ESPANASzélesség: 6 cmMagasság: 10. 5 cmSúly: 0. 085 kgPorron
A Wikipédiából, a szabad enciklopédia
A porron használatban
A porron ( katalán :  Porro egyes számban,  porrons többes számban) egy hagyományos üveg bor kancsó , amely az előbbi 3/4 liter jellemző Spanyolország sok régiójának mint Kasztília ,  Katalónia és Aragónia .  Ez hasonlít egy kereszt között egy üveg bort és egy kannával .  A palack tetején keskeny, és lehet lezárni a parafa .  Adódóan felfelé aljáról a dobó egy kiöntő, amely fokozatosan elkeskenyedik, hogy egy kis nyílás.  Ez olyan alakú, hogy a bor belsejében tárolt akkor azt minimális érintkezik a levegővel, miközben azonnal felhasználható minden alkalommal.  Amíg a huszadik század közepéig nem volt nagyon gyakori az otthonokban, hanem a hagyomány most elveszett.  Az ötlet eredetileg a csere Bota táskák .  Porrons leggyakrabban tele rendszeres borok, fehér vagy piros, hanem arra is felhasználják, hogy igyon Cava , és egy kisebb változata töltött édes, desszert bor (jellemzően Grenache ) is gyakori katalán éttermekben.  A hiányzó kapcsolatot az ajkak teszi egy csoport ember, hogy ugyanazt a hajót anélkül, hogy jogsértő bennük a higiénia.
 
tartalom
  [ Hide ] 
1. iszik egy porron
2. A porron irodalomban
3Lásd még
4Hivatkozások
5Külső hivatkozások
 
Iszik egy porron [ szerkesztés ]
Inni egy porron, egy kezdő kezdődik azáltal, hogy a kifolyó nagyon közel a szájához, és megdönti előre lassan, a csőr felé mutat a fogakat.  Ha a folyékony indul jön ki, a porron lehúzzák az arcát, miközben az ivó felnéz.  A befejezéshez ivás, egy kezdő csökkenti a porron és hozza vissza, és közelebb áll a szája előtt ismét megállt, gyorsan dönthető kifolyó fel az utolsó pillanatban, így nincs kiömlés esetén.  A normál felhasználó elindíthatja és leállíthatja iszik porron a kifolyó tartott távolságban nélkül ömlött egy csepp.
Bár iszik porrons már leváltották üvegek és poharak, még mindig jellemző a katalán / spanyol témájú éttermek, főként újdonság Diners, hogy teszteljék tudásukat.  [1]
A porron az irodalomban [ szerkesztés ]
George Orwell le a porron a Hódolat Katalónia :  [2]
"
... És ittak egy borzasztó dolog úgynevezett porron.  A porron egyfajta üveg hegyes kiöntő, ahonnan egy vékony sugár bor spurts ki, amikor billentse fel;  akkor így inni távolról, anélkül, hogy hozzáérne a ajkad, és lehet kézről kézre.  Azt sztrájkoltak és követelte egy ivó-pohár, amint megláttam a porron használatban.  Ahhoz, hogy a szemem a dolgok túlságosan is, mint a bed-palackok, különösen akkor, ha tele volt fehérbor.
Forrás: https: //en. wikipedia. org/wiki/Porron
Termékeim között több spanyol porcelán található, kérem tekintse meg őket ide kattintva!
A termékről további nagy felbontású képek!
ÁRUIM ZÖME ANTIK ÉS RÉGI TÁRGYAKBÓL ÁLL.
SZEMÉLYES ÁTVÉTELI LEHETŐSÉG BUDAPESTEN (IX. ) ILLETVE SZEGEDEN!
 
Szállítás
Termékeinket az MPL futárszolgálattal küldjük! Terjedelmes tárgyaink szállításában külön díjazás mellett tudunk segíteni! Szállítási módok az alábbiak szerint alakulnak
 
Személyes átvétel Budapest IX.
 
 
Személyes átvétel Szeged
 
 
MPL csomag előre utalással
 
 
MPL csomag utánvét
 
 
Fizetés
A vételár és szállítási költség kiegyenlítésére az alábbi lehetőségeket biztosítjuk
 
Személyes átvételkor készpénzben
 
 
Banki átutalás
 
 
Utánvét
 
 
Paypal (MasterCard, Visa)
 
 
Szállítási, átvételi idő
A termék vásárlását követően a szállítási, kézhez vételi idő az alábbiak szerint alakul belföldön
 
Személyes átvétel
1-5 munkanap
 
 
MPL csomag előre utalással
2-3 munkanap
 
 
MPL csomag utánvét
1-3 munkanap
 


Jelenlegi ára: 2 200 Ft
Az aukció vége: 2022-05-08 03:22 .